Wat is Reddit?

De website Reddit is een social media platform waarop nieuws en entertainment kan worden geplaatst. De gebruikers van Reddit kunnen links, berichten, foto’s en video’s op de website plaatsen, waarop andere gebruikers kunnen reageren. Dit zorgt voor interactie tussen gebruikers waardoor er interessante discussies kunnen ontstaan. De onderwerpen zijn heel verschillend. Van videogames tot foto’s van dieren, alles staat erop.
De stukken die op het platform worden gezet, kunnen worden beoordeeld door andere gebruikers met het zogenaamde ‘upvote’ en ‘downvote’ systeem. Berichten die leuk of interessant worden gevonden krijgen van gebruikers veel upvotes, waardoor het bericht hoger in hun categorie (subreddits) of op hoofdpagina komt te staan, terwijl berichten met veel downvotes juist van de pagina kunnen verdwijnen. Op deze manier besluiten alle mensen samen welk nieuws populair is en wat vooral niet.
Reddit is altijd up-to-date en persoonlijk. Met een eigen account kunnen gebruikers namelijk zelf bepalen welke subreddits ze willen volgen, waardoor je zelf kunt kiezen wat belangrijk is.

Hoe kan een marketeer traffic naar de website genereren door Reddit?

 Met gemiddeld 17,5 miljoen unieke bezoekers per maand is Reddit een gigantisch platform (Reddit, 2016). Door het hoge aantal bezoekers en de vele subreddits is het zeer interessant voor online marketeers. Doordat Reddit niet alleen een overzichtspagina heeft, maar ook werkt met subreddits is het makkelijker om een specifieke doelgroep te bereiken.

Het belangrijkste om ervoor te zorgen dat de content wordt gewaardeerd,  is regelmatig maken van goede content. Het klinkt heel erg simpel, maar het overmatig acties, producten of linkjes plaatsen in de relevante subreddits kan ervoor zorgen dat je wordt gezien als spammer, omdat je zomaar overal een boodschap verspreid. Dit kan zelfs leiden tot verbanning van het medium. Door het posten van goede en relevante content voor de doelgroep wordt de kans dat je veel upvotes krijgt vele malen groter en kan dit meer traffic naar de website genereren. Doordat je Reddit account veel actief is heb je veel interactie met de doelgroep door bijvoorbeeld vragen te beantwoorden. Deze interactie wordt ook erg gewaardeerd door de gebruikers.

Naast het posten van relevante content is het belangrijk om op het juiste tijdstip de content te plaatsen. De hoeveelheid mensen die online zijn kan een enorme invloed hebben op de populariteit van het bericht. De beste tijd om een bericht te plaatsen is tussen 1 a.m. en 7 a.m. (EST), omdat tussen deze tijd de meeste Amerikanen naar hun werk gaan en voor 9 a.m. is er minder competitie van andere waardoor de content een veel hogere kans heeft om de top te halen.

Het vinden van trends en ontwikkelingen op Reddit

Door de verschillende categorieën en het upvote systeem is het voor de online marketeers ook mogelijk om de laatste trends en ontwikkelingen in hun branche te herkennen, omdat Reddit altijd up-to-date is. Het is daarom belangrijk om regelmatig de verschillende categorieën te bekijken die relevant zijn, zodat je weet of er positief of negatief over je producten wordt gepraat. Wanneer je ziet dat iemand positief is over het product, mag je als marketeer hier best gebruik van maken door hem een compliment te geven. Negatieve recensies zijn daarentegen wat gevaarlijker om op te reageren. Sommige gebruikers zitten namelijk puur op Reddit op een bedrijf in een slecht daglicht te zetten. Wanneer je als marketeer denkt dat je het probleem echt kunt oplossen voor iemand met een negatieve reactie, schroom dan niet en reageer!

Advertenties en campagnes op Reddit

Het mogelijk om advertenties te plaatsen via Reddit. Het is mogelijk om jouw advertentie te laten zien op de hele website, maar ook op specifieke subreddits. Zoals al eerder aangegeven bieden deze subreddits een enorme voordelen voor online marketeer. Advertenties kunnen hierdoor effectief aan de juiste doelgroep worden getoond. Een heel goed voorbeeld van een succesvolle Reddit campagne is die van Nissan: Nissan campagne.

Kortom: Reddit biedt zeer goede mogelijkheden voor online marketeers om effectief hun specifieke doelgroepen te bereiken.

Benieuwd naar dit platform? Klik hier!

 

Bibliografie

Digiday UK. (2013, November 21). Nissan Buys Gifts for Redditors – and Some Love for Itself. Opgeroepen op Oktober 11, 2016, van Digiday UK: http://digiday.com/brands/nissan-reddit/

Heijnen, S. (2013, December 2). Best Practice: Reddit. Hoe gebruik je Reddit als Online Marketeer? Opgeroepen op Oktober 6, 2016, van emarketingblog: http://emarketingblog.nl/2013/12/best-practice-reddit-hoe-gebruik-je-reddit-als-online-marketeer/

Kissmetrics. (sd). The Marketer’s Guide to Reddit. Opgeroepen op Oktober 6, 2016, van Kissmetrics : https://blog.kissmetrics.com/reddit-marketing-guide/

Maina, A. (2016, Mei 4). 20 Popular Social Media Sites Right Now. Opgeroepen op Oktober 6, 2016, van Small Business Trends: https://smallbiztrends.com/2016/05/popular-social-media-sites.html

Reddit. (2016, Oktober 6). traffic statistics for /r/AskReddit. Opgeroepen op Oktober 6, 2016, van Reddit: https://www.reddit.com/r/AskReddit/about/traffic/

The content factory. (sd). The Complete Guide to Marketing Your Business on Reddit. Opgeroepen op Oktober 10, 2016, van The content factory: http://www.contentfac.com/a-complete-guide-to-reddit-marketing/

 

 

Advertisements